Articles

Canvi de batuta a la Banda de Matadepera

Clica per anar directament al Web de l'Ajuntament de Matadepera

Oriol Guerrero acaba de ser nomenat director.

Amb l’inici del nou curs, la Banda de Matadepera ha anunciat un canvi de director. Des del passat 1 de setembre, Oriol Guerrero de Lanuza, n’estarà al capdavant. Músic amb més de vint-i-cinc anys d’experiència en docència, Guerrero de Lanuza ha estat director de diferents conjunts instrumentals, que van de grups de cambra a orquestres de flautes, passant per bandes i orquestres, i també ha treballat com a arranjador i compositor de temes originals. També ha tocat en diverses formacions de flamenc, basant el gruix de la seva experiència com a intèrpret en aquest estil musical.

Guerrero de Lanuza substitueix Estel Vivó Casanovas, que ha estat directora de la Banda de Matadepera des del maig del 2021 a l’agost de 2022 i que ha marxat als Estats Units a cursar un Màster de dos anys a la Universitat de Rochester (Nova York) gràcies a una beca que se li ha concedit.

Actualment la Banda de Matadepera compta amb una cinquantena de músics, però sempre té les portes obertes a qualsevol persona que vulgui tocar el seu instrument per practicar, per estudiar, per aprendre i sobretot per conviure amb un grup de persones que tenen el mateix denominador comú: l’amor per la música. La formació té seccions que seria bo de reforçar o crear, com per exemple, la percussió, trompes i fagot.

Els assajos es fan els dimarts, de 20h a 21:30h al gimnàs del CEIP Torredemer i amb el nou curs s’ha iniciat un nou projecte per presentar-lo en concert per Nadal i Sant Sebastià.

(Text extret del Web de l'Ajuntament de Matadepera)

( https://www.matadepera.cat/actualitat/noticies/canvi-de-batuta-a-la-banda-de-matadepera.html)

Festa Major 2022

La Festa Major 2022 vol ser una FESTA MAJOR, FESTA MAJOR. Amb Majúscules. Amb mes de 50 activitats programades al llarg de 4 dies

Recuperem activitats molt emblemàtiques com son les cercaviles de gegants , la pluja de confeti, les barres de festa Major, el rocòdrom i tirolina, els jocs familiars, la ballada de sardanes, el sopar de germanor, la xocolata i el piromusical que tancarà la festa.

Els espais de festa son: el bosquet, la plaça de l’Ajuntament, la plaça del Casal, la plaça de Cal Baldiró, l’esplanada entre la ctra. de Terrassa i l’Av del Massot, les zones esportives, el Casal de Cultura, l’Hotel, els carrers del centre , el Vial de la riera, ...

Des de la comissió de la Festa Major us recomanem que llegiu atentament el programa d’actes per assabentarvos de totes les activitats programades, els seus horaris i ubicacions i, si hi ha canvis d’última hora, la web municipal Matadepera.cat donarà la informació actualitzada al moment.

Amb aquest edició del programa d’actes de la Festa Major de Matadepera tanquem una etapa que es va iniciar l’any 1974. Aquest llibre-programa tant característic de les festes Majors de Matadepera on es recullen els diferents actes previstos per la Festa Major, a més de les diferents col•laboracions escrites aportades per les entitats, associacions i col•lectius del municipi. Un llibre-programa amb un gran valor afegit que ha ajudat a escriure la història del nostre poble.

Apostem per la sostenibilitat i de cara a la Festa Major del 2023 tindrem un programa digital amb tota la informació necessària i que contribueixi a seguir escrivint la nostre història.

Volem donar les gràcies a totes les entitats i col·lectius i a totes les persones que de forma voluntària col·laboreu en les activitats programades

La Comissió de Festa Major

(Text extret del programa de Festa Major de Matadepera, agost del 2022)

Concert de Sant Sebastià

Ja som a desembre i les festes de Nadal són ben a prop, però molts de nosaltres només tenim el mes de gener al cap pensant en el moment més important de l’any... les festes de Sant Sebastià. I, què tenen aquestes festes que tant ens captiven? Doncs és difícil d’explicar amb poques paraules... Podríem dir que són unes festes que ens representen, que tenen una part de nosaltres, de la nostra essència. Posseeixen allò que ens defineix com a un poble que vol preservar les seves arrels i demostrar, un cop més, que l’esforç col·lectiu ens permet assolir fites extraordinàries. Arrelades en la tradició i en el llegat dels nostres antecessors, les festes de Sant Sebastià són també un exemple de modernitat i d’adaptació als nous temps. Poc a poc, han anat incorporant activitats molt diverses dedicades a tots els públics, i que fins i tot, s’han hagut d’adaptar als temps que ens ha tocat viure. Després de les limitacions, incerteses i pèrdues dels darrers temps, tenim més ganes que mai de trobar-nos, de celebrar i de fruir de les nostres festes. Volem tornar a passar tot el dia al carrer, fent-nos passar el fred amb una foguera i la gana amb una torrada i potser alguna cosa més. Volem tornar a casa amb l’olor particular de les Festes de Sant Sebastià, aquella olor de fum de ser a prop de Foto: Miquel Badia 6 la foguera, aquelles mans brutes de reïna de pi i fins i tot amb alguna rascada d’arrossegar alguna branca cap al foc. I, sobretot, volem tornar a casa amb un somriure als llavis pels moments viscuts amb la vostra companyia. Aquest any sí, aquest any mirarem de fer la festa tal i com la coneixíem abans de la pandèmia. Per això, estem treballant per poder tornar a celebrar totes les activitats en el seu format tradicional, gaudint de l’ànima de Sant Sebastià, però al mateix temps amb totes les mesures de seguretat. Com sempre, hi haurà canvis i potser alguna sorpresa de darrera hora. Aquest programa que teniu a les mans ja incorpora alguns d’aquests canvis, però sabem que vivim moments incerts, que ens obliguen a adaptar-nos a les circumstàncies de cada moment. És per aquesta raó, que us demanem que sigueu comprensius amb l’organització i que estigueu pendents dels nostres mitjans de comunicació, les xarxes socials i el lloc web de la Germandat que romandran actualitzats en tot moment. Volem fer unes festes obertes, on tothom hi tingui el seu espai, unes festes cíviques i lliures de tota mena de violència i sexisme. Des de la Germandat de Sant Sebastià, convidem a tot el poble i en especial als nous veïns i veïnes de Matadepera a participar-hi i a seguir “fent poble”.

Visca Sant Sebastià!

FINS A LA PLAÇA!

Guillem Montagut i Marquès.

President de la Germandat de Sant Sebastià.

(Text extret del programa d'actes de St. Sebastià 2022)

Tot el teu Nadal en El Soc

HEM TORNAT

"Hem tornat! Sí, després de més d’un any sense activitat musical (no cal explicar els motius, tots els sabem), hem tornat! I ho fem totalment renovats, perquè de vegades, el fet d’aturar-nos fa que el retorn es faci amb més embranzida i amb encara més ganes de compartir música amb tots vosaltres. Dins les novetats, com ara son: noves incorporacions de músics, nova junta de govern, nou espai provisional d’assajos, potser el més important és la nova direcció musical. En aquesta etapa que encetem, ens condueix l’Estel Vivó, música professional i jove gran promesa dins el panorama musical del nostre país. Poques son les dones que condueixen bandes i orquestres, de fet les dones directores son una minoria; per donar-vos alguna dada, només el 5% dels directors d’orquestra són dones. La incorporació de dones com a instrumentistes s’ha realitzat de manera molt gradual en els darrers decennis. No va ser fins l’any 1939, recent acabada la guerra civil, que per primera vegada s’incorporaven tres dones (saxofonistes) a una banda valenciana. Des d’aleshores, no existeix cap banda ni orquestra on no hi hagi intèrprets dones. Però continua havent-hi un desequilibri entre gèneres en la direcció de bandes i orquestres. Per nosaltres és un privilegi tenir per primera vegada, en els més de 30 anys de vida de la Banda de Matadepera, una dona agafant la batuta. I per retrobar-nos i presentar-vos a la nostra Directora, aquesta Festa Major 2021, us oferim un concert a gust de tothom, una passejada per la història del Pop i del Rock internacional. Us hi esperem, amb moltes ganes de tornar-vos a veure! Que no pari la música i bona Festa Major!"

Sílvia Banqué, Presidenta de la Banda de Matadepera.

(Text extret del programa de Festa Major de Matadepera, agost del 2021)

GASETA Set 21

"ENDEVINA QUI VE A SOPAR Sons de Banda La Banda de Matadepera torna als escenaris! El passat 28 d’agost vam fer un concert a la Festa Major de Matadepera i el 18 de setembre hem tornat a tocar a Mas Cellers! Aquests concerts han sorgit gràcies a diverses circumstàncies. A principis d’any, parlant amb la Sílvia Banqué Pomar, membre amb moltes arrels a la Banda de Matadepera, em va arribar que la Banda estava molt afectada per la pandèmia. Feia gairebé un any que no assajaven, calia reorganitzar la junta i buscaven director. Es temia que si no arrencava tot de nou, la Banda arribaria a les portes del seu final. Això em va deixar pensant, seria una llàstima que un projecte així es perdés. Aquest tipus de formacions tenen una gran importància per la cultura musical del país. És una gran sort que un municipi consti d’associacions on la gent pugui estar en contacte amb la música, conèixer altres músics i tenir l’oportunitat de pujar a l’escenari. Estem molt agraïts a l’Ajuntament de Matadepera que ens ha emparat des del primer moment, cedint-nos un espai per assajar i convidant-nos a tocar a la Festa Major. Jo mateixa, des dels 10 anys, he gaudit de formar part de diverses bandes, algunes d’elles dirigides pel Xavier Casademunt i el Pol Pastor. Ara en tinc 19 i el pròxim curs acabaré els meus estudis de saxo al Conservatori Superior del Liceu amb els professors Albert Julià i Daniel Garcia, becada per la Fundació de Música Ferrer-Salat. També estic rebent classes de direcció i formo part de Delia Quartet. Amb aquesta visió em vaig posar en contacte amb la Sílvia Banqué i li vaig explicar el meu punt de vista. Li vaig comentar que estaria encantada de dirigir la Banda de Matadepera i així contribuir en que una associació de 37 anys d’antiguitat no caigués en l’oblit i continués sent una font de cultura musical pels matadeperencs. La Sílvia es va posar en contacte amb els músics de la Banda, va agafar la presidència i va reunir la junta. És així com el 27 d’abril la Banda va tornar als assajos. Des de llavors no hem parat de créixer i ara som 45 músics. Si toques un instrument de vent, entre nosaltres seràs benvingut!"

Estel Vivó Casanovas, directora de la Banda de Matadepera.

(Text extret de la Gaseta de Matadepera, setembre del 2021)